tesztelek

tesztelek

A szindikátus színre lép, sziget nulladik nap

2015. február 19. - CharlieBrown

Szindikátus

főnév

intézőség, választmány

A tőkés monopóliumok egyik, a kartellnél fejlettebb formája. A szindikátusban részt vevő vállalatok megtartják önállóságukat a termelésben, de a kereskedelem területén önállóságuk korlátozott. Közös irodát szervez a szindikátus a termékek értékesítésére, gyakran a nyersanyag beszerzésére is. A szindikátuson belül a megegyezésre lépő vállalatok között a konkurencia lehetősége szűkebb, mint a kartell esetében. Szorosabb értelemben véve azt a központi, intézkedő közeget jelölik e szóval, amely az illető vállalatok együttes tevékenységét intézi: ily értelmű használat mellett a szindikátus tulajdonképen a bizalmi férfiak kis csoportját jelenti, akik meghatározzák, esetleg maguk elintézik azokat a teendőket, amelyek a társulás sikerét előmozdítják s biztosítják, továbbá utasítják az egyes vállalatokat a közös érdekekből szükséges eljárások foganatosítására.

Ezután a bevezető után lássuk miről is van valójában szó!

Egy hűvös téli estén megfogalmazódott bennem, hogy össze kéne végre állítani egy valóban átfogó, (közel) minden részletre kiterjedő leírást, mely tematikusan végigvezet azon lépéseken, melyek a cigaretta letételével kezdődnek, és a kazán otthoni felújításával végződnek. Rengeteg. Sok. Hatalmas. Ilyen szavak kavarogtak a fejemben.

Ezután mély csend jött hónapokig. Vagyis olyan, mintha csend lenne, de a háttérben megalakult a szindikátus. Hárman összedugtuk a fejünket, és a feladatmegosztást előtérbe helyezve már nem is tűnt olyan rémisztőnek a feldolgozandó mennyiség ( dehogynem! ). Több hónap munkája az, ami alakot öltött, és rendszeres időközönként elétek tárjuk egy kis darabját.

Mindenkinek javasolni szeretnénk, hogy tegyék meg az alábbi lépést, és iratkozzon fel hírlevelünkre. Hétről-hétre 1-1 témát feldolgozunk, a végére pedig mindenki, ismétlem mindenki aki lelkiismeretesen végigolvasta, értelmezte az elmondottakat, tisztában lesz az alapfogalmakkal, hogy mit, miért teszünk, mi mire jó, ezáltal lényegesen lerövidítve a tanulás rögös útját.

E-mail cím:*
Hogyan szólítsunk:*
E-mail cím újra:*

No és hogy kik alkotják a mi kis szindikátusunk (ABC rendben)?

[author title="Blackie" image="https://en.gravatar.com/userimage/81155301/47de926dd2b64808c128728c5d10a9c2.jpg"]Az atya, az Erő sötét oldalának őrzője. Mellékállásban megélhetési gőzler, modder, wanker és provokátor. Saját létfenntartó áramkörein és a Halálcsillagot barkácsolva kitanulta az elektronikát és igyekszik minden padawan-t jól kitanítani.[/author]

[author title="Charlie" image="http://0.gravatar.com/avatar/8122b5a9ce32f6dcd6c9f24e0ce02366?s=90&d=&r=G"]Aktív vaper, a MOD-ok, tankkazánok és hatalmas gőzök szerelmese. Szabadidejében erős autókat bámul, videókat vág, és végeláthatatlan kütyübuzériáját próbálja kielégíteni.[/author]

[author title="Matyi" image="http://www.gravatar.com/avatar/eb3a72709614cf2761c28d051f09b827.png"]A többiekhez képest viszonylag rövid gőzös múlttal rendelkező ifjú titán. Az elektronok áramának szerelmese, ki sohasem rest idézni a tananyagból, amiből éppen bukásra áll. Szereti szétfúrkálni a kazánjait és folyamatosan kutat a tökéletes készülék után.[/author]

 

Búcsúznánk egy ide illő idézettel

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teszt-elekkk.blog.hu/api/trackback/id/tr1716508704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erister 2018.02.05. 10:57:00

Alig várom. Perpillanat három ismerőstől és a YT-ról szerzett infók alapján válogattam össze a jelenlegi kütyümet, de ha tényleg a végletekig ki lesz vesézve a téma, akkor talán magamtól is megtalálom, ami valójában kéne (jó ez, jó ez, ami most van, de mi van, ha lehetne jobb is?) Külön öröm, hogy egy helyen lesz, mert unom, hogy 10-20 oldalon keressek utána a különböző infóknak.
süti beállítások módosítása